Dinsdag 21 februari  “de Bemelse” optocht .

Inschrijven optocht  per mail naar optocht@berggeitte.nl

Mogelijk tot 17-2-2023 12.00h

Aanvang ontbijt 12.11h en vertrek 13.11h Café Plateau

 

Beste Carnavalisten

Als Raad van 11 worstelen we al enkele jaren met de invulling van de Carnaval in Bemelen. De traditionele optocht op dinsdag was een van de onderdelen waar twijfels over waren en of deze nog wel op de bekende wijze georganiseerd moet worden. De afgelopen edities zijn door corona helaas niet door kunnen gaan en hebben we voorzichtig kunnen ervaren hoe het zou zijn zonder optocht in Bemelen.
Spontaan is er een alternatief ontstaan en is er toch een optocht geweest met Bemelse carnavalisten.
Dit heeft ons doen beseffen dat deze traditie nog springlevend is en niet verloren mag gaan. Wel zijn wij van mening dat de opzet van enkele jaren geleden niet meer past bij het dorp en zullen de dag iets anders gaan invullen.

Grote wagens van buitenaf, gevuld met geluidsinstallaties passen niet meer in de nieuwe opzet.

Onder het mom van ‘door het dorp, voor het dorp’, nodigen wij iedereen uit om zich in te schrijven als deelnemer. Dit kan zijn als einzelgänger of grote groep en alles wat daartussen zit. De optocht start op het Plateau en om een valse start te voorkomen, zorgen wij bij aanvang voor spek en ei voor alle deelnemers.

Vervolgens start de optocht met de prinsenwagen voorop richting de put. Bij Bergrust zal de prinsenwagen langs de route plaatsnemen en de deelnemers beoordelen op hun originaliteit, amusementsniveau en muzikaliteit. De optocht trekt dan verder richting de put alwaar het 2e defilé zal plaatsvinden.

De professionele en volledig onomkoopbare jury zal hier een eerste reactie geven op de deelnemers en een beoordeling geven. De optocht zal net voorbij DieTwie worden ontbonden zodat we gezamenlijk de prinsenwagen kunnen binnenhalen. Na Bemels grootste polonaise rond de put zullen we ons naar DieTwie begeven waar we graag met iedereen nog een gezellige middag/avond zullen beleven.

Kortom, duik de verkleedkist in, maak de sjoenste pekskes, lees de (gekke) gezet voor de laatste nieuwtjes, pomp de banden van de kar vast op en mobiliseer vrienden, familie en dorpsgenoten om zich ook in te schrijven of juist om alle creaties te komen bewonderen!

Als tegemoetkoming in de kosten van de optocht (vergunning, verkeersleiders, prijzengeld, verzekering, prinsenwagen) vragen wij € 5,00 inschrijfgeld per deelnemer. Uiteraard is dit inclusief spek met ei!!

 

Voor inschrijvingen en vragen optocht@berggeitte.nl